Menu

Courtney Marie Andrews [US] | Stockholm

Stockholm

Bryggarsalen
torsdag, 17 augusti 2017 kl:18:00

Courtney Marie Andrews har turnerat som musiker sedan hon lämnade hemmet i Arizona vid 16 års ålder. Tidigare har man främst kunnat se henne som gitarrist och körsångare tillsammans med andra artister, bland annat som del av Sverigebekantingen Damien Jurados band the Heavy Light under 2016. Med senaste albumet ‘Honest Life’ har den rastlösa själen hittat hem, och påbörjat ett större genombrott längs vägen.


'Honest Life' kom ut redan hösten 2016 i USA, och genast så började man kunna läsa jämförelser med storheter som Joni Mitchell och Linda Ronstadt. Albumet letade sig direkt in på ett större antal årsbästa-listor (American Songwriter, Rolling Stone, NPR, Stereogum, osv), och samma sak kommer nog gälla i Europa när vi summerar 2017. Här kom albumet ut i januari via Loose Music (Sturgill Simpson, Justin Townes Earle, The Handsome Family etc), och har hyllats både i England och Sverige med en rad toppbetyg. ”Honest Life” är en oerhört känslig och välkomponerad samling sånger om uppbrott som genom sitt luftiga country-anslag andas väldigt mycket 70-talets Laurel Canyon. En oerhört stark debut, som nu lett till att hon spås bli nästa stora utropstecken på Americana-scenen.


I mars gav hon tre spelningar i Sverige under den mycket hyllade och till största delen slutsålda Europa-turnén. Nu står det klart att hon redan i augusti kommer tillbaka med sitt band!


Ödet skulle visa sig vara Studiefrämjandet i Stockholm som år 2009 beslutade om ett övertagande av Brygghuset. Huset byggdes under 1 år om för den nya verksamheten inom folkbildning, samtidigt som Bryggarsalens historiska värden räddades till eftervärlden genom restaurering under inflytande av en varsam konservator.

Hösten 2010 hittade de första arrangörerna av konferenser, event och konserter till Bryggarsalen och tillströmningen har fortsatt öka varje år allteftersom ryktet om vår existens spridit sig. Det är med stolthet vi ser att kunder, arrangörer och deltagare gärna återkommer när de en gång varit hos oss

Datum / Tid

torsdag, 17 augusti 2017 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Bryggarsalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad